VerKopers

Bij de aankoop van vastgoed, of het nu om een woning of een appartementencomplex gaat, komt veel kijken. De objectselectie, de onderhandelingen, het opstellen en beoordelen van dekoopovereenkomst, de taxatie, de financieringsaanvraag, het beoordelen van de transportakte en de oplevering zijn slechts enkele voorbeelden. Als verkoper zult u in veel gevallen een makelaar in de arm nemen om de presentatie van het object te verzorgen, de bezichtigingen en de onderhandelingen te doen. Ook het opmaken van de koopovereenkomst wordt door veel makelaars zelf gedaan.

U kunt zich echter afvragen of een makelaar de aangewezen persoon is om complexe onderhandelingen over de juridische voorwaarden van de overdracht, het opstellen van van de modelovereenkomst afwijkende koopovereenkomsten of het fomuleren van specifieke ontbindingsclausules aan over te laten. Uit onze ervaring blijkt helaas dat dit in bepaalde gevallen geen goed idee is. Voor de juridische kant van het verkoopproces is het dan ook aan te raden om een specialist in de arm te nemen om zo problemen in de toekomst te voorkomen. De kosten van dergelijke bijstand vallen immers in het niet bij de schade die kan ontstaan bij onjuist geformuleerde clausules en daarnaast verzekert u zich ervan dat hetgeen is afsgesproken ook op een juridisch sluitende wijze in de overeenkomst wordt opgenomen zonder dat daarover later discussie kan ontstaan.

U kunt bij ons terecht voor begeleiding gedurende het gehele verkooptraject of voor losse onderdelen daarvan zoals de onderhandelingen, het formuleren en opnemen van specifieke, op maat gemaakte clausules of het opstellen van de koopovereenkomst. Neemt u voor meer informatie en de mogelijkheden eens contact met ons op (klik hier)